Enneagramcoach | Referenties

Geïnspireerd door de positieve effecten van bewustwording ben ik in 2006 begonnen aan de opleiding tot enneagram coach. Enkele persoonlijke gedragspatronen vond ik altijd moeilijk om te accepteren en te begrijpen. Door het  de NOTE opleiding heb ik ze eindelijk kunnen herkennen en erkennen. Vanuit deze bewustwording volgde de acceptatie van mijn “6” patroon en kwam er meer vertrouwen om mijn weg als coach te vervolgen. De Note opleiding betekende een enorme verdieping van mijn zelfkennis en vermogen mensen te coachen.

Peter Haima enneagramcoach sinds 2006


Ik ben gewoon heel enthousiast over de NOTE en omdat ik in deze opleiding veel met het enneagram heb gewerkt heb ik het helemaal geintegreerd en is het echt van mijzelf geworden. Een andere quote die ik graag gebruik is: Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! Het enneagram kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Yvonne ter Woerds enneagramcoach sinds 2009


Tijdens de NOTE heb ik mijn eigen ontwikkelingsproces als mens en als enneagramcoach ervaren en benoemd als een metafoor van een 'verbouwingsproces'. Muurtjes van mijn eigen huis stonden bij aanvang van deze opleiding op instorten. Ik kreeg echter professionele ondersteuning voor herbouw van de bouwcoaches (de opleiders: Frits, Renske en Lida). En zo kon ik dit leerproces, deze verbouwing, steeds beter vormgeven. Uiteindelijk ontstond er een goed gefundeerd huis waarvanuit ik nu met plezier en succes managers kan coachen.

Hans Streng enneagramcoach sinds 2005


In mijn coach/counselorspraktijk was ik toe aan een nieuw instrument. De opbouw van deze 1-jarige opleiding tot enneagramcoach heeft mij geweldig geholpen bewust te worden van de invloed en mogelijkheden van mijn basistype i.r.t. de 8 andere typen. Het enneagram is voor mij verrijkend en effectief gebleken. Nu ik het enneagram toepas in mijn professie als coach en counselor verlopen de coachingstrajecten nóg effectiever. De begeleiding van de opleiders van deze NOTE-opleiding heb ik ervaren als optimaal en betrokken.

Rieta Bouterse - de Weger enneagramcoach sinds 2005


Door de professionele, inspirerende ondersteuning van Frits, Renske en Lida als opleiders heb ik het enneagrammodel en de toepassing ervan in al zijn facetten leren kennen.

Mirjam Cappon enneagramcoach sinds 2010