Enneagramcoach | Referenties

Het verkregen inzicht in mijn Enneagramtype, naast het helen en loslaten door de Helende Reis betekende in de afgelopen jaren, een bijzonder diepgaande ervaring. Een blijvende verandering.

Margot de Hoest enneagramcoach sinds 2006


Ik heb bij de NOTE een eenjarige opleiding tot enneagramcoach gedaan. Als ik in coaching met het enneagram werk neem ik mijn cliënt een type-interview af. Dat interview wordt ingezet om zowel iemands kwaliteiten als de valkuilen te exploreren. De kunst van het coachen komt neer op het versterken van de kwaliteiten en op het transformeren van de valkuilen. Zo kan het enneagram een belangrijk instrument worden om de gewenste toekomst bereikbaar te maken.

Louis Crijns enneagramcoach sinds 2005


De NOTE heb ik als een zeer waardevolle opleiding ervaren. De belangrijkste les, die ik tijdens de NOTE opleiding heb geleerd is: “Om van waarde te zijn voor anderen, moet ik eerst mezelf waardevol vinden”. Frits, Renske en Lida maar zeker ook de andere cursisten, hebben mij bij deze reis naar binnen liefdevol begeleid en zijn belangrijke gidsen geweest. Ik heb veel over mijzelf en anderen geleerd en ben nu klaar om ook een gids voor anderen te zijn.

 

Wies Kloosterhuis enneagramcoach sinds 2006


Geïnspireerd door de positieve effecten van bewustwording ben ik in 2006 begonnen aan de opleiding tot enneagram coach. Enkele persoonlijke gedragspatronen vond ik altijd moeilijk om te accepteren en te begrijpen. Door het  de NOTE opleiding heb ik ze eindelijk kunnen herkennen en erkennen. Vanuit deze bewustwording volgde de acceptatie van mijn “6” patroon en kwam er meer vertrouwen om mijn weg als coach te vervolgen. De Note opleiding betekende een enorme verdieping van mijn zelfkennis en vermogen mensen te coachen.

Peter Haima enneagramcoach sinds 2006


De NOTE heeft mij precies gebracht waar ik naar op zoek was: een opleiding waarmee ik al mijn opgebouwde kennis en kunde kon vertalen naar een pedagogisch en psychologisch kader. Ik help nu andere mensen om hun plaats in deze complexe samenleving in te nemen. Elk coachingsgesprek is een verrijkende ervaring voor beiden.

 

Jan Landsheer enneagramcoach sinds 2008