Enneagramcoach | Referenties

De NOTE heb ik als een zeer waardevolle opleiding ervaren. De belangrijkste les, die ik tijdens de NOTE opleiding heb geleerd is: “Om van waarde te zijn voor anderen, moet ik eerst mezelf waardevol vinden”. Frits, Renske en Lida maar zeker ook de andere cursisten, hebben mij bij deze reis naar binnen liefdevol begeleid en zijn belangrijke gidsen geweest. Ik heb veel over mijzelf en anderen geleerd en ben nu klaar om ook een gids voor anderen te zijn.

 

Wies Kloosterhuis enneagramcoach sinds 2006


Het is voor mij altijd weer fascinerend om te zien wat een positieve impact het heeft als de ander (door gebruikmaking van het enneagram) inzicht krijgt in zijn typespecifieke patronen van doen en laten. Vooral als dat leidt tot een wezenlijke ‘aha erlebnis’ . En hóe die ander dan vervolgens, door de erkenning hiervan, makkelijker stappen maakt in zijn ontwikkelingsproces. Naast vele therapeutische opleidingen volgde ik de enneagram opleiding (NOTE) onder de enthousiasmerende begeleiding van Frits, Renske en Lida.

Louis van Bueren enneagramcoach sinds 2005


Het verkregen inzicht in mijn Enneagramtype, naast het helen en loslaten door de Helende Reis betekende in de afgelopen jaren, een bijzonder diepgaande ervaring. Een blijvende verandering.

Margot de Hoest enneagramcoach sinds 2006


Ik ben gewoon heel enthousiast over de NOTE en omdat ik in deze opleiding veel met het enneagram heb gewerkt heb ik het helemaal geintegreerd en is het echt van mijzelf geworden. Een andere quote die ik graag gebruik is: Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! Het enneagram kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Yvonne ter Woerds enneagramcoach sinds 2009


De NOTE heb ik met name gewaardeerd omwille van zijn praktische opzet. Het gebruik van het type-interview is een objectieve methode om een coachee zijn type te laten onderzoeken en meteen inzicht te geven in zijn drijfveren.
Ik heb vooral veel aan het inzicht in mijn reacties vanuit mijn eigen type op anderen. 

Els Verheijen enneagramcoach sinds 2006