Enneagramcoach | Referenties

Ik heb bij de NOTE een eenjarige opleiding tot enneagramcoach gedaan. Als ik in coaching met het enneagram werk neem ik mijn cliënt een type-interview af. Dat interview wordt ingezet om zowel iemands kwaliteiten als de valkuilen te exploreren. De kunst van het coachen komt neer op het versterken van de kwaliteiten en op het transformeren van de valkuilen. Zo kan het enneagram een belangrijk instrument worden om de gewenste toekomst bereikbaar te maken.

Louis Crijns enneagramcoach sinds 2005


Ik ben gewoon heel enthousiast over de NOTE en omdat ik in deze opleiding veel met het enneagram heb gewerkt heb ik het helemaal geintegreerd en is het echt van mijzelf geworden. Een andere quote die ik graag gebruik is: Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! Het enneagram kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Yvonne ter Woerds enneagramcoach sinds 2009


Tijdens de NOTE heb ik mijn eigen ontwikkelingsproces als mens en als enneagramcoach ervaren en benoemd als een metafoor van een 'verbouwingsproces'. Muurtjes van mijn eigen huis stonden bij aanvang van deze opleiding op instorten. Ik kreeg echter professionele ondersteuning voor herbouw van de bouwcoaches (de opleiders: Frits, Renske en Lida). En zo kon ik dit leerproces, deze verbouwing, steeds beter vormgeven. Uiteindelijk ontstond er een goed gefundeerd huis waarvanuit ik nu met plezier en succes managers kan coachen.

Hans Streng enneagramcoach sinds 2005


Vanaf het moment dat ik mij werkelijk verdiepte in het enneagram is het nauwelijks meer weg te denken uit mijn coachtrajecten.

Terwijl andere persoonlijkheidsmodellen mensen indelen in een hokje, is voor mij de kracht van het enneagram dat het mensen de mogelijkheid biedt om weg te komen uit het hokje dat ze in hun leven voor zichzelf hebben gecreŽerd. Het geeft je werkelijk een kans je verder te ontwikkelen en het leven prettiger te maken.

Corry Wille enneagramcoach sinds 2005


De NOTE heeft mij precies gebracht waar ik naar op zoek was: een opleiding waarmee ik al mijn opgebouwde kennis en kunde kon vertalen naar een pedagogisch en psychologisch kader. Ik help nu andere mensen om hun plaats in deze complexe samenleving in te nemen. Elk coachingsgesprek is een verrijkende ervaring voor beiden.

Jan Landsheer enneagramcoach sinds 2008