Enneagramcoach | Database
   

Renske van Berkel

enneagramcoach opleider sinds 1997

 
Havik 21
3811 EP Amersfoort
+31 (0)6-17 477 511
 
www.vankempenimpuls.nl
 
Belangstelling voor mensen, hun verhaal, hun uniciteit en mogelijkheden is de grote drijfveer achter mijn werk als coach. Mijn visie is dat iemand méér is dan alleen zijn problemen. Mijn motto is dan ook: Coachen is niet alleen begeleiden, coachen is je verbinden met de ware aard van ieder mens.Ik kijk graag achter dat wat waarneembaar is bij mensen. Naar de on-gekende kwaliteiten. Voor mij is een coachtraject geslaagd wanneer een client vanuit hernieuwde verbinding met zijn of haar kwaliteiten en mogelijkheden weer verder kan. Zodat werken weer als zinvol en plezierig wordt ervaren en zij zich kan verhouden tot wat het leven haar biedt. Vanf de start van een coachingstraject hou ik rekening met de doelen van de coachee en die van de organisatie.

Het opleiden van coaches is mijn tweede werkgebied. Ik vind het een voorrecht om mijn kennis van het enneagram aan begeleiders over te dragen tijdens deze jaaropleiding. Hen te stimuleren in hun ontwikkeling en stijl van coachen met het enneagram. De kneepjes van het vak te leren. Het enthousiasme van de deelnemers werkt ook voor mij aanstekelijk en stimulerend. Het samen delen van ontwikkeling zowel op professioneel als op persoonlijk niveau is prachtig om te beleven. 

Samen met Frits van Kempen (Van Kempen Impuls) vorm ik sinds 1996 de kern van ons bureau. Mijn werk als begeleider wordt ondersteund door mijn inhoudelijke kennis van het enneagram, focussen, voice dialogue, opstellingenwerk, logosynthese, verliesverwerking en mindfulness. Maar misschien nog wel meer door mijn werk- en levenservaring. Ik voltooide de opleiding tot enneagramteacher in de USA en in Duitsland in 1996. Met plezier en vanuit de overtuiging dat het het enneagram veel kan bijdragen aan een coachingsproces schreef ik het boek: Coachen met het enneagram. Uitgeverij Kluwer, dat inmiddels een 2e druk kent en in het Frans en Engels is vertaald en uitgegeven.