Enneagramcoach | Database
   

Lida van der Ster

enneagramcoach opleider sinds 2005

 
Lingedijk 73
4191 VB Geldermalsen
06-22489777
 
www.vandersterconsult.nl
 
In mijn rugzak zit een jarenlange werkervaring binnen de gezondheidszorg en het onderwijs als respectievelijk leidinggevende, manager, seniorsupervisor en coach.
De wens om mensen te inspireren en bewust te worden is altijd de rode draad geweest. Het vergroten van persoonlijke effectivitiet en autheniticiteit zie ik als het gewenste resultaat van begeleiding. 

De kracht van mijn werkwijze ligt in het 'samen op zoek gaan naar'. Concrete ervaringen en situaties zijn het startpunt. Mijn werkwijze is gebaseerd op persoonlijke betrokkenheid in relatie tot de vraag, een gedegen deskundigheid in combinatie met lange ervaring, begeleiding op maat, snelheid en resultaatgerichtheid. Mijn actie is gericht op het faciliteren, zodat verandering van de ander van binnenuit op gang komt. Wie ben je, wat wil je echt, wat heb je te bieden en wat ga je concreet doen?
Bij vragen als wie ben ik gaat het om een innerlijke behoefte meer zich te krijgen op de eigen persoonlijkheid, op drijfveren en motivaties.Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? Wanneer kan ik mezelf zijn en onder welke omstandigheden vind ik dat lastiger? Persoonlijke coaching met het enneagram ervaar ik als DE aanzet tot het vinden van antwoorden op die vragen.

Het enneagram als model spreekt me al jaren zeer aan. Nu ik het dagelijks inzet blijkt het enneagram zowel voor de coachee als voor mijzelf nog meer te bieden dan ik kon vermoeden. Als opleider van de NOTE (Nederlandse Opleiding Tot Enneagramcoach) geniet ik enorm. Het delen van inzichten en ervaringen rondom het werken met het enneagram is voor mij elke keer weer een bijzondere ervaring.
Sinds 1999 werk ik als zelfstandig ondernemer binnen vanderSterconsult en kom ik op die manier op velerlei plekken in organisaties. Nu eens in de rol van leidinggevende/manager, dan weer in de rol van trainer/coach of seniorsupervisor.
Sinds 2005 werk ik samen met Frits van Kempen en Renske van Berkel binnen de NOTE.